Äggfri sockerkaka eller muffins

Den här går bra att göra i en vanlig springform eller som muffins (med något kortare tid i ugnen).
 
 
Äggfri sockerkaka
 

Ingredienser:

4 dl vetemjöl

3 dl socker

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

50 g smör

2,5 dl mjölk (jag brukar använda havredryck)

1 msk pressad citron/apelsin (valfritt)

Äggfritt ströbröd eller kokos utan spår av nötter (till formen)

 

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret. Rör ner smör, mjölk och saft. Rör (vispa snabbt med elvisp) tills allt är ordentligt blandat.

Smöra och bröa formen (ca 1,5 liter). Häll smeten i formen och grädda i 200 grader ca 45 minuter. För muffins något kortare tid (gör stickprov efter halva tiden och lägg på några minuters extra tid åt gången om de ej är klara). 

Låt kakan stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.

För helt vegansk, använd växtbaserat smör och mjölk.

Kommentera här: