Äggfria pannkakor och våfflor
Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
3 tsk socker
1,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
9 dl mjölk (går bra med t ex havredryck)
4,5 msk smält smör
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Häll i hälften av mjölken och vispa tills det inte är några klumpar. Blanda i resten av mjölken och slutligen det smälta smöret.
Hetta upp en stekpanna, klicka i lite smör och vänta till det bubblat färdigt. Häll i ca 1 dl av smeten och stek tills den fått fin fär. Vänd och stek tills fin färg på andra sidan också 😉 Gott till socker & kanel, sylt, glass, grädde, chokladsås, you name it! En nyttig variant jag provade var färskost och färska bär med vaniljpulver. Gott var det!
Ingredienser:
50 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 dl mjölk
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna medan. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör. Häll på knappt 1 dl smet och grädda i ca 1-2 minuter. Lägg våfflorna var för sig på galler för att behålla frasigheten. Vispa smeten på nytt innan du tar smet till nästa våffla.
Perfekt med grädde och bär eller sylt, eller en klick vaniljglass!