Kycklinggryta med gnocchi
Ingredienser:
2 st gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklinglår (skinn- och benfri)
1 msk rapsolja
3 msk ajvar relish stark (paprika- och auberginepuré)
2 dl matlagningsgrädde (jag brukar använda oatly iMat)
0,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
500 g färsk gnocchi (innehåller potatis & vetemjöl)
Tillbehör:
Grönsallad för den som tål
Gör så här:
Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna. Dela kycklingen i bitar om ca 3 cm. Bryn bitarna i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lök och champinjoner och fräs i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig.
Lägg gnocchi i grytan och låt sjuda i ca 2 minuter (tills gnocchin är klar).
Tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Klart!
För veganskt alternativ, byt ut kycklingen mot t ex röda linser eller något annat med protein förutsatt att du tål det förstås. Observera att t ex quorn innehåller äggvita och oumph och många andra veganska substitut innehåller sojaprotein.