Kycklinggryta med gnocchi

 
Kycklinggryta med gnocchi
 

Ingredienser:

2 st gula lökar

300 g champinjoner

600 g kycklinglår (skinn- och benfri)

1 msk rapsolja

3 msk ajvar relish stark (paprika- och auberginepuré)

2 dl matlagningsgrädde (jag brukar använda oatly iMat)

0,5 dl vatten

1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

500 g färsk gnocchi (innehåller potatis & vetemjöl)

 

Tillbehör:

Grönsallad för den som tål

 

Gör så här:

Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna. Dela kycklingen i bitar om ca 3 cm. Bryn bitarna i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lök och champinjoner och fräs i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig.

Lägg gnocchi i grytan och låt sjuda i ca 2 minuter (tills gnocchin är klar).

Tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Klart!

För veganskt alternativ, byt ut kycklingen mot t ex röda linser eller något annat med protein förutsatt att du tål det förstås. Observera att t ex quorn innehåller äggvita och oumph och många andra veganska substitut innehåller sojaprotein.

 

Kommentera här: